27 februarie 2011

Încă una dintre infinitele dovezi ale Iubirii lui Dumnezeu pentru oameni

        Toată lumea era atentă la slujbă.Preotul,cu un glas plăcut şi calm rostea cuvintele rânduite pentru Sfânta Liturghie.În stânga mea,o fetiţă blondă,cu un chip de îngeraş,stătea în genunchi cu o cărticică de rugăciuni.Cu mişcări delicate,dădea uşor câte o pagină,din când în cănd.
        La un moment dat,cu greu,s-a apropiat o tânără ce se afla într-un scaun cu rotile.Cu sfială şi un zâmbet blând,mama fetiţei îi făcu loc.Tânăra scoase o cutiuţă dintr-un buzunar şi din ea luă un chibrit.Mâinile îi tremurau în timp ce încerca să îl aprindă.Cu o mişcare stângace,rupse capătul chibritului.Acum nu mai putea fi aprins.Încercă a doua oară şi se întâmplă acelaşi lucru.Abia a treia oară,cu greu ,reuşi să îl aprindă şi astfel,făcu o lumânare pe jumătate ruptă,să ardă.În braţe avea o plăsuţă albastră.În ea erau mai multe punguţe cu tot felul de lucruri:portocale,napolitane şi nişte colăcei.Tânăra o alese pe cea cu doi colaci şi,timidă,cu mâinile tremurânde îi întinse fetiţei plasuţa însoţită de lumânare.Aceasta o privi,şi la îndemnul mamei,primi pomana şi îi mulţumi tinerei.Când am văzut această faptă,m-am simţit atât de...nu ştiu cum aş putea explica în cuvinte,dar ştiu că m-au podidit lacrimile şi am înteles afirmaţia din cartea "Diavolul este politic corect":'se simţea ca un dulap care a fost mutat din loc,facând dintr-odată vizibilă toată mizeria care s-a ascuns până atunci după el'.
        Dacă tânăra ar fi părut a fi bine îmbrăcată,poate nu aş fi fost impresionată de acest gest,dar ea,înveşmântată cu o simplă geacă şi acoperită cu o  păturică să fie apărată de frig,se putea observa de departe că nu avea posibilităţi financiare şi trăia din mila enoriaşilor,care,îi dădeau câte un leu,sau care după cum putea.
        Iată ,deci,că tot cei aflaţi în nevoi îi ajută pe ceilalţi,şi tot cei care au puţin,dau mult,căci aceia înţeleg cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu,şi sunt vrednici de Iubirea Lui.

4 comentarii:

  1. Foarte frumos...m-ai făcut să plâng,Diana..Rar aşa oameni..

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb, absolut superb!:)
    Felicitari Diana, pentru felul cum gandesti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Incredibil. De cele mai multe ori sa stii ca nu suntem vrednici de Iubirea Lui, cu toate astea, oare, de ce mai traim? Cred ca traim de pe urma unor oameni ca acestia despre care vorbesti...
    Imi place postarea ta. Geniala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că omul care greşeşte,chiar dacă pe moment consideră că nu merită Iubirea lui Dumnezeu, totuşi mai are şansa de a o recăpăta ...câteodată constatăm că e singurul lucru care ne-a mai rămas,acea atitudine plină de smerenie,care ne mai dă o fărâmă de omenie.
    Cât despre aprecieri,nu pot decât să vă mulţumesc,dar nu mi se cuvin mie,ci celor care se poartă asemeni tinerei.
    Sper ca cei care citesc această postare să înţeleagă anumite lucruri,şi să privească lumea dintr-o nouă perspectivă...până la urmă nu acesta este scopul a tot ce este scris?
    P.S:întâmplarea este absolut adevărată,totul este redat exact aşa cum a fost,fără niciun fel de adăugire...

    RăspundețiȘtergere